Arrangement

Hjernen i sentrum: Rus

Forelskelse, alkohol og narkotika. De gir oss alle en rus. Hva skjer i hjernen vår da?

Forelskelse, alkohol og narkotika. De gir oss alle en rus. Hva skjer i hjernen vår da?

Rus kan være uskyldig spenning og rus kan være farlig. Noen er rusa på livet, sterke naturopplevelser kan gjøre at vi kjenner oss beruset.

Enkelte kunstnere hevder at rusmidler gjør dem i stand til å skape større kunst, noen vil behandle lidelser med psykedelika.

Mange mennesker får livet rasert som avhengige av legemidler og narkotiske stoffer. Hva skjer med hjernen når vi ruser oss? Hvorfor blir noen avhengige og andre ikke?

Bli med når forskere innen naturvitenskap, psykologi og medisin diskuterer og deler av sin kunnskap om hjernen vår og rus.

Innledninger og samtale er beregnet på publikum uten faglig bakgrunn i temaet. Kom og få innblikk i siste nytt fra forskningsfronten!

Denne kvelden møter du

  • Seniorforsker Astrid Kristine Bjørnebekk. Hun forsker på psykologiske årsaker til rusavhengighet og langtidseffekt på hjernen ved Oslo Universitetssykehus.
  • Professor emeritus Jørg Mørland, har særlig arbeidet med medisinsk rusmiddelforskning, og bruk av rus og rusadferd i forbindelse med strafferett, rettstoksikologi. Han er nå tilknyttet Senter for rus- og avhengighetsforskning (SERAF)
  • Professor emeritus Willy Pedersen, forsker på ungdom og rusmiddelbruk, mental helse og narkotikapolitikk. Det samfunnsvitenskapelige fakultet.
  • Professor Svend Davanger, forsker på hjernens tolkning av sanseinntrykk, dens evne til å tilpasse seg og hvordan den endres av nye erfaringer. Det medisinske fakultet.

Kaja Nordengen, lege og forfatter av blant annet "Hjernen er stjernen" leder oss igjennom programmet.

Velkommen til en helaften med hjernen i sentrum!

Arrangementet er gratis og åpent for alle, men krever påmelding av plasshensyn.

torsdag 21. mars
18:00-19:30
Domus Bibliotheca