Et kraftsenter for livsvitenskap og helse

Regjeringen tar sikte på å få Oslo universitetssykehus inn i deler av det nye Livsvitenskapsbygget. Partnerskapet vil sikre realiseringen av livsvitenskaps-satsingen og blir en hjørnestein i utviklingen av Oslo Science City.

Vanskelige grunnforhold, med mye leire og ekstra prosjekteringskostnader har ført til at det nye livsvitenskapsbygget overskrider den opprinnelige kostnadsrammen.

Det er jobbet intenst for å finne en løsning som hindrer kutt i de planlagte funksjonene for forskning, utdanning og innovasjon. UiO og Statsbygg leverte tidligere i høst en rapport til Kunnskapsdepartementet med sine vurderinger og anbefalinger.

Regjeringen tar nå sikte på at Oslo universitetssykehus får et begrenset areal i bygget og at OUS/Helse Sør-Øst skal ta del i finansieringen av bygget. I tillegg åpnes det for ett nytt byggetrinn. Bygget vil nå romme virksomhet innen kjemi, farmasi og livsvitenskap og muliggjøre en videreutvikling av et allerede sterkt samspill mellom UiO og OUS.

Les Kunnskapsdepartementets pressemelding

Christine Wergeland Sørbye, administererende direktør i Oslo Science City, sier:

- Regjeringen tar sikte på å få Oslo universitetssykehus inn i deler av det planlagte Livsvitenskapsbygget. Det partnerskapet som nå innledes vil akselerere realiseringen av potensialet i Livsvitenskapssatsingen og blir en solid hjørnestein i den videre utviklingen av Oslo Science City.

Fakta om Livsvitenskapsbygget
Hensikten med satsingen på livsvitenskap og Livsvitenskapsbygget er å koble sammen ulike fag og disipliner for å forstå liv og livets prosesser. Dette skal brukes til å løse utfordringer med aldring, sykdom, matproduksjon, bioteknologi, klima og miljøendringer. Livsvitenskap skal samle farmasi, medisin og kjemi med forskning innen biologi, nano- og bioteknologi, medisinsk teknologi, stordata og kunstig intelligens. Gjennom faglig konvergens (sammensmelting av fagområder) og samarbeid med næringsliv, offentlig sektor, Oslo universitetssykehus og innovasjonsmiljøer skal det utvikles ny kunnskap, innovasjon, næringer og arbeidsplasser. Bygget er svært sentralt i satsingene på innovasjonsdistriktet Oslo Science City.

Les mer om det nye livsvitenskapsbygget

Les mer om det sterke nettverket i Norge av bedrifter innen livsvitenskap