Et sterkt team

Kraften i en organisasjon defineres av de ansattes kunnskap og erfaring. Katrine og Pål Erik har svært relevant erfaring og faglig spisskompetanse, og blir viktige nøkkelpersoner i medlemsforeningen.

– Kraften i en organisasjon defineres av de ansattes kunnskap og erfaring. Jeg er derfor veldig glad for å kunne presentere dere for Pål Erik Olsen og Katrine Vetlesen, to fremragende rekrutteringer som vi har lykkes med å få på plass i et stramt og konkurransepreget arbeidsmarked, sier Christine Wergeland Sørbye, administrerende direktør i Oslo Science City.

Det er tilfredsstillende å konstatere at Oslo Science City evner å tiltrekke seg meget kompetente ressurspersoner, med svært relevant erfaring, fortsetter hun.

Katrine Vetlesen kommer fra stillingen som Vice President Energy Innovation & Programs hos Energy Valley. Hun har siden 2015 har vært med på å utvikle en av Norges største industriklynger og vært tett på det strategiske skiftet i klyngens medlemsbedrifter knyttet til energitransformasjonen.

De siste årene har hun vært ansvarlig for etableringen av klyngens innovasjonsplattform, med mål om å forsterke transformasjonskraften i klyngen og det øvrige innovasjonsøkosystemet. Hun har tidligere jobbet med en rekke innovasjonsprogrammer og -miljøer i Norge, og hun har erfaring fra European Space Agency i Nederland. Katrine har gjennom hele sin karriere jobbet med samarbeid for økt verdiskaping og innovasjonsevne - på tvers av industrier, mellom større bedrifter og mindre oppstartsselskap, mellom akademia og industri, og mellom offentlige myndigheter og næringsliv.

– Jeg gleder meg til å bli kjent med flere interessante og engasjerte mennesker, og til et godt samarbeid med alle de gode kunnskapsmiljøene som er en del av Oslo Science City. Her har vi store muligheter for å realisere nye prosjekter, og det blir utrolig spennende å jobbe med dette, sier Katrine.

Katrine er sivilingeniør i telekommunikasjon fra NTNU, og har også en mastergrad i forretningsutvikling og strategi fra NTNU og en mastermodul i innovasjonsledelse fra BI. Hun bor i Oslo Science City (på Nordberg) med mann og to barn i barneskolealder, og en utrolig mengde sportsutstyr.

Pål Erik Olsen er utdannet samfunnsgeograf fra Universitetet i Oslo og kommer fra stillingen som assosiert partner i A-lab arkitekter. Han har nærmere 20 års erfaring med byutvikling og har siden 2018 vært sterkt delaktig i en rekke av A-labs sentrale og komplekse byutviklingsprosjekter med sterk bærekraftprofil.

Han har ledet arbeidet med å transformere Økern sentrum til det nye hjertet i Hovinbyen; blant annet ved å integrere BREEAM Communities, sosiale bærekraftstrategier og bekkeåpning i storskala bytransformasjon med bevaringsverdige bygg. Han har også vært oppdragsleder for Forsvarsbyggs avhendingsprosjekt for Kjeller flyplass der kulturhistorie, byutvikling og innovasjonsmiljøer skal skape en helt ny bydel i Lillestrøm.

Pål Erik har også vært bindeledd mellom A-lab og forskningssenteret Include; i tillegg til å være gjesteforeleser på UiO og NMBU.

Han var en viktig bidragsyter til mulighetsstudien for Oslo Science City der han bl.a. jobbet aktivt med grensesnittet mot de kommunale planprosessene. I årene før A-lab jobbet han i Plan- og bygningsetaten Oslo. Han har videre vært avdelingsleder i arkitektkontoret tegn_3 og tilegnet seg bred prosjekterfaring; herunder campusutviklingsprosjekter i Trondheim, Gjøvik og Harstad.

Han har dessuten vært involvert i tunge mobilitets- og infrastruktursatsinger; herunder vei-, sykkel- og jernbaneprosjekter over hele landet. I hele sin yrkeskarriere har han vært opptatt av byggeprosjekters rolle i samfunnsutviklingen.

Pål Erik og samboeren hans har til sammen 4 barn i tenåringsalder. Pål Erik er brennende opptatt av rock, katter og tysk breddefotball. Han er sannsynligvis den eneste som har syklet Viken fylke på langs.

Katrine får en sentral rolle i den videre utviklingen av økosystemet i Oslo Science City, og vil jobbe tett med arbeidsgruppe Kunnskaps- og næringsutvikling. Hun vil begynne hos oss den 1. juni.

Pål Erik vil få hovedansvaret for administrasjonens arbeid med rammene for den fysiske utviklingen av innovasjonsdistriktet, og vil bidra aktivt i arbeidsgruppe Områdeutvikling. Han har første arbeidsdag i Oslo Science City 2. mai.

– Katrine og Pål Erik har svært relevant erfaring og faglig spisskompetanse, og blir viktige nøkkelpersoner i medlemsforeningen. De vil samtidig jobbe tett på medlemmene, og vil være ressurser som kan støtte og rådgi medlemmene i viktige prosjekter og prosesser, sier Wergeland Sørbye.

– Jeg er veldig glad for å få Katrine og Pål Erik med på laget i Oslo Science City nå når vi er i en ny og spennende fase av utviklingen, avslutter hun.