Ny kommunikasjonsansvarlig i Oslo Science City

– Ingenting føles mer meningsfylt enn å få legge til rette for innovasjonen og de nye løsningene som trengs for å møte klimakrisen og de andre samfunnsutfordringene vi står overfor, sier ny kommunikasjonsansvarlig Hallvard Kvale.

Hallvard Kvale (41) er ansatt som ny kommunikasjonsansvarlig i Oslo Science City. Han kommer fra en stilling som spesialrådgiver i Forskningsrådet og har tidligere vært kommunikasjonsleder ved Institutt for samfunnsforskning og i Bioteknologirådet.

– Jeg gleder meg stort til å være med på å formidle kunnskapen, kreativiteten og løsningene fra Norges mest kunnskapstette område og skape møteplasser for kunnskapsinstitusjoner, oppstartmiljøer, næringsliv, myndigheter og finans, sier Hallvard.

Høye ambisjoner for innovasjon og byutvikling
Hallvard er utdannet samtidshistoriker med doktorgrad fra Universitetet i Oslo. Mens han studerte jobbet han flere år som frilansjournalist for Adresseavisen i Trondheim. I 2020 ga han ut boka Fremtidsmennesket. Hva den bioteknologiske revolusjonen betyr for deg sammen med molekylærbiolog og samboer Sigrid Bratlie.

I Oslo Science City blir Hallvard ansvarlig både for internkommunikasjonen med de femten medlemmene og for kommunikasjonen ut til samfunnet.

– Det som tiltrakk meg mest med stillingen er de utrolig høye ambisjonene for innovasjonsarbeid og bærekraftige arbeidsplasser i området. Ingenting føles mer meningsfylt enn å få legge til rette for innovasjonen og de nye løsningene som trengs for å møte klimakrisen og de andre samfunnsutfordringene vi står overfor, sier han.

Vil bringe forskning og debatter ut i offentligheten
Medlemsforeningen Oslo Science City samler rundt 7500 forskere, 30 000 studenter og mer enn 300 bedrifter. Som en selverklært fagnerd ser Hallvard frem til å jobbe tett med forsknings- og innovasjonsmiljøer fra flere ulike fagfelt, og også med investorer og offentlige aktører som skal hjelpe dem å gå hele veien fra lovende ideer til ferdige tjenester og produkter.

– Mer enn noen gang før trenger samfunnet samarbeid mellom forskere, næringsliv, myndigheter og investorer. Vi i Oslo Science City skal jobbe hver eneste dag for å bygge dette samarbeidet og bidra til at innovasjoner kan skapes og tas i bruk, sier Hallvard.